lauantai, 29 huhtikuu 2017 15:25

Jatkoraja pomppaa yli 1800

Kimmo LehtonenPitkin viikonloppua on ennusteltu, että X-periencen karsinnasta 23 joukkoon riittää 1770 nurkilla oleva tulos. Lauantaina neljäs erä näytti, että siitä pompataan paljon, sillä nyt viimeinen jatkoon oikeuttava tulos on 1788 ja monta yrittäjää on vielä radoille menossa. Jos yksikin keilaaja kolmesta viimeisestä erästä vaadittavaan lukemaan venyy, nousee raja yli 1800 eli pari sataa yli parin tulokseen.

Tässä neljännessä erässä 900 ylittäjiä oli neljä. Ari Jehkinen teki 941, Kimmo Lehtonen ja Riku-Petteri Kivelä pisteen vähemmän ja Niko Oksanen 919. Ari, Kimmo ja Niko menivät selkeästi jo loppukilpailupaikoille, kun alla oli myös kovat lukemat. Riku-Petterin kovin tulos ennen tätä oli 866 ja hän on nyt 20. Myös Virosta asti Vuokattiin tullut Kert Truus sai nyt hyvän pelin, 889. Aiemmissa erissä liukkaiden vauhtiratojen kanssa hieman tuskaillut Kert ei ollut saanut parirajaa puhki.

Kimmo Lehtoselle finaalipaikka maistui, sillä X-perience on hänelle hieman kuin oma lapsi. ”Joo ja myös tämä halli”, Kimmo tuumaa. ”Olin silloin aikanaan mukana, kun tätä hallia tähän suunniteltiin ja rakennettiin, ja myös omistajana. Halusimme heti silloin tehdä Suomeen Ballmaster Openin ja SM-kilpailujen rinnalle ison kisan ja siinä myös onnistuimme”, Kimmo kertoo. ”Yksi syy siihen, että olen täällä nytkin pelaamassa, on tietenkin historia, mutta myös se, että mielestäni on vähän kuin kansalaisvelvollisuus osallistua, kun joku jotain näin hienoa järjestää. Monet eivät tule ajatelleeksi, miten ison työn takana tällaisen järjestäminen on ja mielestäni on tärkeää, että näillä on myös tulevaisuutta. Ilman osallistujia sitä ei ole”, Kimmo miettii.

Vuokatti on jo paikkana niin hieno ja ainutlaatuinen, ettei kisaa oikeastaan voi jättää kokematta. Lisäksi meininki on rentoa ja hyväntuulista, vaikka tosissaan tietenkin kilpaillaankin. Kimmolle nyt tehty tulos oli ensimmäinen yli 900 lukema. ”Aikaisemmissa erissä on jäänyt paljon yhtä keilaa pystyyn ja aina jonnekin kaatojen väliin. Edellisessä pelissä kolmenteen sarjaan oli tulossa 280, mutta sitten jäi kymppiruutuun 7-10 reikä, enkä pystynyt tulosta parantamaan. Nyt sain kaatoja paljon paremmin kuin aiemmissa peleissä. Tykkään tästä formaatista, kun tempo on nopea ja pelataan vain neljän sarjan blokkeja ja eriä on paljon, voi mennä pelaamaan vähän fiiliksen mukaan”, Kimmo totesi.

Kello 18:00 erässä on monta keilaajaa, joilla on hyvä tulos pohjalla. Edellisen erän myötä viivan alle valuneista radoilla ovat Juuso Rikkola (895), Joonas Jehkinen (883) ja Eliisa Hiltunen (883). Myös Petra Eriksson-Solalla on hyvä tulos 892 tehtynä ja sen verran on hampaankolossa, että yrittämään hän lähti. Samoin teki Kert Truus. Olli Pakonen ja Mika Oksanen sen sijaan näyttivät jo ainakin tältä erää luovuttaneen, saa sitten nähdä tulevatko 20:00 tai 22:00 erään keilaamaan.

Seija Lankinen

 

Yhteystiedot

Vuokatti Bowling
Katinkullantie 11
88610 Vuokatti
Puh. 08 6640 080
vuokatti(a)bowlcircus.fi

Sijainti