lauantai, 29 huhtikuu 2017 17:11

Linus lunasti jatkopaikan

Linus BoströmLauantain kaikki viisi pelattua erää eli liki kymmenen tuntia lyhyillä tauoilla keilannut Linus Boström sai palkinnon työstään tästä kolmanneksi viimeisestä karsintaerästä. Hän keilasi kisan kovimman tuloksensa 946, alla olleen 872 lukeman jatkeeksi ja nousi jatkajien joukkoon kokonaistuloksella 1818. Aivan loppuun saakka sai Tammisaaren mies keskittyä, sillä käytännössä jatkon hänelle ratkaisi neljännen sarjan kymppiruudun kaato.

Kaikkiaan yhdeksän karsintaerää keilannut Linus sai vihdoinkin huokaista helpotuksesta. ”Ainahan se helpottaa, kun edes kerran saa tehtyä sen, mitä vaaditaan. Ei tarvitse pettyneenä lähteä pois”, hän huokaisi. Linuksen kanssa tasatahtiin eriä pelannut Olli Pakonen skippasi lauantain viidennen erän, eikä ole tulossa kuudenteenkaan pelaamaan. Linuksella sama ajatus ei käynyt mielessä. ”Kun täällä kerran ollaan, niin sitten pelataan”, hän tuumasi. ”Tosin, kyllähän sitä tuli päivän mittaan puhuttua, ettei nyt enää pysty ja jaksa. Mutta se tunne, että kyllä se tulee, jos on tullakseen vaan auttoi jaksamaan. Nyt olen kyllä ihan loppu. Henkisesti aivan loppu”, Linus huoahti.

Väsymyksen ymmärtää, kun muistaa, että pelataan neljän sarjan pelejä. Siinä ei montaa herpaantumista saa tulla. Etenkin, kun tulostaso on nyt noussut niin korkealle kuin on. ”Ja minut tuntien vielä sekin, että en ole mikään paikallani istuja. Energiaa menee paljon kaikkeen muuhunkin kuin keilaamiseen”, Linus naurahti.

Viimeisellä jatkosijalla ennen tätä viidettä erää ollut Harri Korkka oli toinen pelinsä huojentuneisiin tunnelmiin päättänyt mies. Hänellä oli paras tulos 954, mutta se heikompi noteeraus sitten vain 834. Nyt hän petrasi tuon heikomman lukeman tulokseen 866 ja varmisti sillä paikkansa huomisen peleihin. Jännittäväksi se Harrinkin kohdalla meni, sillä viimeisessä ruudussa piti paikata haastava 3-6-10-9 kuvio, minkä hän tarkasti teki.

Kouvolan suunnalta sain mukavan viestin kielioppivirheestä edellisessä tekstissäni. On kuulemma sellainen – tosin kirjoittamaton – sääntö, että sukunimeä Oksanen ja sanaa luovuttaa ei kuulu laittaa samaan lauseeseen. Kiitos vaan, ja yritän jatkossa tämänkin säännön muistaa. Ja niin, kyllähän se Mika Oksanen sieltä taas hetken happea haukattuaan takaisin radoille tuli ja lähtee jahtaamaan paikkaa finaaliin, johon hänen molemmat poikansa Joni ja Niko jo paikan ovat itselleen lunastaneet. Viimeisenä jatkoon on tällä hetkellä menossa Tomas Käyhkö tuloksella 1806, samassa tuloksessa on myös Riku-Petteri Kivelä eli jännittävä ilta on Vuokatissa vielä edessä.

Sunnuntaina kello 10:00 alkavassa loppukilpailussa aloittaa 32 keilaaja. Heistä 23 tulee suoraan 4+4 sarjan karsinnasta ja yhdeksän jaksovoittajista ja muista erityisryhmistä. Finalistit pelaavat ensin kahdeksan sarjaa, jonka jälkeen 16 parasta jatkaa tehtyihin pisteisiin neljä sarjaa lisää ja edelleen kahdeksan parasta jatkaa neljä sarjaa. Kaikkiaan 16 sarjan jälkeen neljä parasta pelaa pudotuspelit, jotka YLE Areena lähettää suorana lähetyksenä alkaen kello 19:00. Lähetyksen selostaa legendaarinen urheilutoimittaja Pertti Tapola.

Seija Lankinen

 

Yhteystiedot

Vuokatti Bowling
Katinkullantie 11
88610 Vuokatti
Puh. 08 6640 080
vuokatti(a)bowlcircus.fi

Sijainti