sunnuntai, 30 huhtikuu 2017 08:42

Tiukkaa oli kuten aina

Pasin 104

Tiukka ja jännittävä oli kahdeksan sarjan päätös, kun ratkaistiin paikkoja 16 parhaan joukkoon. Pyry Puharinen, Sanna Pasanen, Juha Immonen, Kaaron Salomaa ja Olli-Pekka Pajari olivat viivalla taistelemassa kolmesta viimeisestä jatkopaikasta. Pyry, Sanna ja Juha sisällä, Kaaron ja O-P ensimmäisinä viivan alla. Pyryn ja Olli-Pekan välinen ero oli 23 pistettä.

Ratkaisu meni viimeiseen ruutuun saakka. Sanna lopetti viereisellä rataparilla ensin ja teki vain 175, millä hän karsiutui jatkosta. Juha ei saanut kymppiruutuun kaatoa, vaan lopetti paikko-kaatoon ja päätyi 201 sarjaan ja 1676 kokonaistulokseen. Kaaron tarvitsi tuplan ja sen myös teki, mutta ylimääräisellä heitolla hänelle oli jäädä neljä keilaa pystyyn, mutta kolme sinne lopulta jäi. Kaaronille sarjaksi 206 ja kokonaistulosta piste enemmän kuin Juhalle. Pyryllä oli tupla alla ja siihen hän sai onnekkaan kolmannen kaadon kymppiruudun ensimmäisellä heitolla ja otti kaksi seuraavaa hyvillä osumilla ja nousi 217 sarjan myötä 1698 tulokseen ja jatkoon. Viimeisenä peliään lähti lopettamaan Olli-Pekka, jolla niin ikään oli tupla alla. Siihen pohjoisen mies iski kolme hyvää heittoa ja kaadot kaikilla. 223 sarja nosti hänet viivan alta jatkajien joukkoon.

Kilpailun kärjessä vuorottelivat pitkään Oksasen pojat Niko ja Joni. Teemu Putkisto teki kovan lopun, 782 kolmeen viimeiseen sarjaan ja valloitti kärkipaikan itselleen. Lopputulos Teemulle oli 1898, josta keskiarvoksi komea lukema 237,3. Teemu oli parhaimmillaan juuri lopussa, kun pelipaikka nousi todella ylös. Toisena jatkoon lähtee Niko Oksanen, vain yhdeksän pisteen päässä Teemusta ja kolmantena Riku-Petteri Kivelä, 43 pistettä kärjestä jääneenä.

Peliä jatkaa nyt siis 16 parasta, jotka pelaavat saavutettuihin pisteisiin neljä sarjaa lisää. Sen jälkeen joukko karsitaan kahdeksaan pelaajaan ja keilataan edelleen neljä sarjaa. Tällä hetkellä kahdeksannen ja kuudennentoista välinen ero on niinkin paljon kuin 149 pistettä. Tuota kahdeksatta sijaa pitää Jari Ratia pistein 1826.

Ja tänään illallahan kello 19:00 alkaen X-periencen neljän parhaan pudotuspelit voi seurata YLE:n Areenasta suorana lähetyksenä, jonka selostaa Pertti Tapola.

Pasi Uotila onnistui seitsemännessä sarjassaan siinä, missä Joni Oksanen toisessaan epäonnistui eli teki loppukilpailun ensimmäisen 300-sarjan. Sillä Pasi otti jo 300 euroa palkintorahaa tililleen. Saman verran on tarjolla jokaisesta tämän päivän täysosumasta. Pasille täysosuma oli jo uran 104. Loppukilpailussa juontohommia tekevä Pertti Tapola totesi täysosuman Pasin 103., mutta mies näytti hänelle, ett 104 niitä jo on.

 

Seija Lankinen

 

Yhteystiedot

Vuokatti Bowling
Katinkullantie 11
88610 Vuokatti
Puh. 08 6640 080
vuokatti(a)bowlcircus.fi

Sijainti