sunnuntai, 30 huhtikuu 2017 15:26

Ratia ykkösenä pudotuksiin

JasuJari Ratia selvitti itsensä suoraan loppukilpailuun kolmannen osion huikeasta loppunäytöksestä. Ennen viimeistä sarjaa hän jakoi kärkipaikan Niko Oksasen kanssa tasapistein 3483. Molemmille tuli päätössarjan puolivälin tienoille tyhjä, mutta lopun he keilasivat tarkasti. Niko teki kaatojonon ruutuihin 7-9 ja jatkoi kymppiruutuun vielä yhdellä kaadolla. Kaksi kaatoa lisää olisi antanut hänelle pisteen erolla ykköspaikan, mikäli Jasu olisi muurannut lopun umpeen. Niko ei kuitenkaan kaatoa saanut, kymppi jäi hyvästä osumasta pystyyn ja Jasu hoiti 223 lopetuksella itsensä suoraan loppuotteluun. Eroa Nikoon jäi kymmenen pistettä 16 sarjan tuloslistalla. ”Olen ollut täällä kaksi kertaa kakkonen ja pari kertaa kolmonen. Ja muitakin pudotuspelipaikkoja minulla on ollut”, Jasu muisteli. ”Aina tämä on ollut minulle sairaan hyvä halli, mutta koskaan en ole täällä voittanut”, hän tuumasi ja lähti valmistautumaan päivän viimeiseen sarjaansa. Niko teki neljään sarjaan hurjan tuloksen 982 ja nousi mukaan pudotuspeleihin sillä.

Sami Konsteri varmisti itselleen kolmospaikan 819 tuloksella neljään sarjaan ja 218 pisteen lopetuksella. Viimeisestä paikasta loppuun saakka pelasivat Joonas Jähi ja Pasi Uotila. Jähi oli ennen sarjaa viidellä pisteellä viivan alla ja 28 pisteen päässä Pasista. Sarja oli Jähille vaikea ja siihen tuli vain 192 ja tie oli Pasille auki pudotuspeleihin. Hänellä oli sarjan alussa kaksi reikää, mutta loppu meni puhtaalla pelillä ja 180 tulos riitti nelossijaan 16 pisteen erolla Joonakseen.

Ensimmäisessä TV-ottelussa kohtaavat siis Sami Konsteri ja Pasi Uotila, ottelun voittaja etenee haastamaan Niko Oksasen ja sen pelin voittaja edelleen Jari Ratiaa vastaan loppuotteluun. Kaikki pudotuspelit ovat nähtävillä YLE Areenan suorassa lähetyksessä joka alkaa kello 19:00. Lähetysen selostaa Pertti Tapola.

 

Seija Lankinen

 

Yhteystiedot

Vuokatti Bowling
Katinkullantie 11
88610 Vuokatti
Puh. 08 6640 080
vuokatti(a)bowlcircus.fi

Sijainti