sunnuntai, 30 huhtikuu 2017 17:57

Niko Oksanen korjasi potin

Niko Oksanen voittoon12. X-perience turnaus päättyi Niko Oksasen voittojuhlaan. Hän eteni monen mutkan kautta loppuotteluun ja voitti siinä Jari Ratian 222-204. Nikon hieno keilailukevät, EM-kulta ja SM-kulta sain näin mahtavaa jatkoa.

Ensimmäisessä pudotuspelissä Pasi Uotila sai kädenojennuksen Sami Konsterilta, kun tämä nelosruudussa triplan jälkeen missasi kymppikeilan. Pasi aloitti kuuden jonolla, mutta sitten tuli hänelle virhe ja seiskaruudussa jäi reikä 2/10, josta tuli tyhjä. Avaimet siirtyivät Samin käsiin. Ysiruudussa Pasille jäi keilat 3/6, mutta ei saanut Samikaan kaatoa, vaan jätti kuutoskympin. Viimeisen ruudun Sami hieman onnettarenkin avustamana ja yleisöä hauskuuttaen muruasi umpeen ja voitti sarjan 245-234.

Niko Oksasen ja Sami Konsterin mittelö oli tarjouskilpailu, kun kummallakaan ei oikein ollut peli hallussa. Sami teki tyhjän kolmanteen ruutuun, mutta pääsi peliin, kun Niko jätti reiän kasiruutuunsa. Ruutuihin 6-8 Sami teki triplan ja oli menossa voittoon. Sen hänen käsistään vei sitten reikä ysiruudussa ja Niko pakotti kymppiruudun tuplalla Samin kahteen kaatoon kympissä. Ei tullut ensimmäistäkään kaatoa, vaan reikä ja Niko voitti matsin 193-180.

Myös loppuottelussa Jari Ratiaa vastaan Oksanen jäi takamatkalle, mutta nousi uudelleen peliin, kun Ratialle tuli iso reikä tuplan jälkeen kuudenteen ruutuun. Sitten tapahtui kummia, Oksaselle jäi reikä 3-10, josta paikkoheitto sujahti keilojen välistä. 8-9 ruutuihin Oksanen teki kaadot, mutta ei enää viimeiseen ruutuun ja Ratia sai tilaisuuden. Sitä hän ei pystynyt käyttämään, vaan jätti viimeisessä ruudussaan pystyyn kolme keilaa ja Oksanen oli voittaja pistein 222-204.

”Olen harjoitellut tätä kevättä varten todella paljon, kun oli viimeiset EM-kisat ja SM-kisat junnuna. Muutenkin olen tietenkin halunnut kehittyä ja panostaa laadukkaaseen suorittamiseen”, Niko hymyili. ”Tämä on iso juttu minulle, hieno turnaus ja hyviä keilaajia paljon. Onhan tämä Ballmasterin jälkeen isoin turnaus Suomessa. Hienot fiilikset on”, hän hehkutti. Aivan ongelmitta Niko ei tästä loppukilpailusta selvinnyt. ”Juu, kädessä on useampi rakkula sormissa ja kämmenissä ja käsivarsikin on tosi jumissa. Suuri kiitos Haaviston Ninalle, sain siihen eilen tulineula siihen, eikä se tänään juurikaan haitannut”, Niko kiitteli valmentajansa Jarmo Ahokkaan avovaimoa. Yksi asia Nikoa nyt jälkikäteen myös vähän naurattaa. Se, kun paikkopalllo meni 3-10 reiästä läpi hipaisemattakaan keiloja. ”Kyllä minä siitä paikkoa odotin ja hämmennyin todella, kun se ohi sujahti. Ihan puhtaasti vielä”, Niko naureskeli. ”Ensimmäinen fiilis siitä oli vähän huvittava, mutta se paikka mihin se tuli, ei juurikaan hymyilyttänyt. Loppuun sain sitten hyvät heitot ja tällä kertaa se riitti”.  

Seija Lankinen

 

 

 

Yhteystiedot

Vuokatti Bowling
Katinkullantie 11
88610 Vuokatti
Puh. 08 6640 080
vuokatti(a)bowlcircus.fi

Sijainti