torstai, 27 huhtikuu 2017 18:29

Olli-Pekka Pajari torstain nimi Vuokatissa

Olli Pekka Pajari12. kerran tänä keväänä pelattavan Vuokatin X-perience turnauksen huipennus alkoi tänään torstaina. Pikkuhiljaa nimekkäitä keilaajia ilmestyy Vuokatti Bowlingin halliin ja radoille, joilla huomenna ja lauantaina pelataan viimeiset tiiviit karsintapäivät ja sunnuntaina loppukilpailu.

GB:n riveihin viime syksynä siirtynyt torniolainen Olli-Pekka Pajari on uurastanut Vuokatissa jo muutaman päivän ja nyt on viimein finaalitulos taskussa. O-P keilasi ensimmäisellä yrittämällään tiistaina 882 ja torstai-iltana sitten kuudennella neljän sarjan pelillään 956. Yhteistulosta Pajarille tuli kahdella parhaalla pelillä 1838.

”Nyt on helpottunut fiilis, kun on finaalitulos tehty. Kuusi kertaa jouduin heittämään ja ensimmäisellä ja nyt tällä viimeisimmällä viimein tuli riittävästi”, SM-liigan hopeaa huhtikuun alussa kaulaansa saanut O-P huokaisi.

”Neljä sarjaa on niin lyhyt peli, että koko ajan pitää pelata kovaa. Tänne tulee vielä niin paljon kovia keilaajia, varmasti loppuviikosta nähdään paljon isojakin pelejä”, 21-vuotias prosessinohjaaja mietti. Terveisensä ja kiitoksensa hän lähetti Helsinkiin.

”Siirtyminen GB:een viime syksynä oli iso juttu, pääsin pelaamaan liigaa ja sain paljon myös oppia muilta. Joonas Jähiltä ja joukkueen takana liigassa olevalta Sami Heinilältä. Peliälyni on kasvanut GB:ssä todella paljon”, O-P kiitteli.

Huomenna ja lauantaina Vuokatissa karsitaan reilu kellon ympärys. Ensimmäinen erä alkaa aamulla kello 10:00 ja viimeinen 22:00 illalla. Myös maamme kärkikaartia tulee lisää radoille huomenna, tänään siellä oli maajoukkueryhmän keilaajista Petteri Salonen. Hän teki ensimmäisellä yrittämällään 600 kilometrin ajomatkan jälkeen 830 ja toisessa pelissään 891. Finaalirajan arvellaan asettuvan hieman alle 1800 lukeman.

32 finalistia aloittaa loppukilpailun sunnuntaina kello 10.00 pelaten ensin kahdeksan sarjaa. Siitä 16 parasta jatkaa jo pelattuihin pisteisiin neljä sarjaa lisää ja edelleen kahdeksan parasta neljä sarjaa. Turnaus huipentuu kello 19:00 sunnuntaina alkaviin neljän parhaan pudotuspeleihin, jotka YLE lähettää suorana Arenasta. TV-lähetystä selostaa legendaarinen urheilutoimittaja Pertti Tapola. 

Seija Lankinen

 

Yhteystiedot

Vuokatti Bowling
Katinkullantie 11
88610 Vuokatti
Puh. 08 6640 080
vuokatti(a)bowlcircus.fi

Sijainti